Travel4more

A világ legdrágább szállodai szobái - kezdhetünk spórolni

2017. július 24. - szicksandor

20160715a-vilag-legdragabb-szallodai-the.jpg

Még javában tombol a nyár, lehet, hogy vannak, akik most tervezik a nyaralást, így nekik is segíteni szeretnénk a választásban ezzel az összeállítással. Ezekben a hotelekben nem biztos, hogy elfogadják a SZÉP kártyánkat, de milliókat spórolhatunk már azzal is, ha egy tíz százalékos kuponkártyát fel tudunk mutatni.

Természetesen ezekben a szállodákban jóval olcsóbban is tudunk szállást foglalni, de mi az extrémitás kedvéért a legdrágább szobákat vettük célba, illetve az árváltozás jogát is fenntartjuk, de valószínűleg mindegy, hogy az ötnapos ott tartózkodás 75 vagy 83 millió forintba fog kerülni. Mert ezeknél a luxus szállásoknál ilyen árfekvésben kell gondolkodnunk. 

1. The Mark, New York, Five Bedroom Terrace Suit

Sokan ezt tartják a világ legdrágább hotelszobájának, és meg kell vallanunk, hogy mi nem is találtunk drágábbat. New York híres arról, hogy méregdrága hotelekkel van tele, de itt a Central Parktól egy saroknyira nem is nagyon várhatnánk mást. 

Az Upper East Side-on található hotel penthouse lakosztálya 1115 négyzetméteres, tehát nagycsaládosoknak is bátran ajánljuk. A hotel felső két szintjét elfoglaló extravagáns apartmanban öt hálószoba, hat fürdőszoba és egy 24 fő befogadására alkalmas étkező is található. Az igazi vonzereje azonban az a 232 négyzetméteres terasz, amiről páratlan kilátás nyílik a városra és a Central Parkra. Ezek után a 21 millió forintos ár egy éjszakára nem is tűnik soknak.

hotel-president-wilson-balkon-lux1274ag116228.jpg

2. President Wilson Hotel, Genf, Svájc, Royal Penthouse Suite

Szerencsére nem kell Amerikába utazni, hogy szinte forintra pontosan hasonló árban lévő helyen húzzuk meg magunkat egy fárasztó városlátogatás után. A genfi tó partján lévő pazar luxus lakosztály több hírességet is megérintett, lakott itt Michael Jackson és Richard Branson is. Valószínű, hogy nekik kicsi is lenne az előbb említett New York-i hotel, mert ez a szoba majdnem 700 négyzetméterrel nagyobb! A maga 1800 négyzetméterén elfér 12 hálószoba, ugyanennyi fürdőszoba, konditerem, biliárd szoba, de saját lift és zongora is jár hozzá.

3. Laucala Island Resort, Fidzsi, Hilltop Estate

Jó hír, hogy nem kell több mint húszmilliót kiadni egy éjszakára ahhoz, hogy luxus körülmények közt tudjunk megpihenni. Elég nagy a választék azon szállodák közt, akiknél már kicsivel tízmillió forint feletti árfekvésben is el tudunk tölteni egy éjszakát. Mi a Laucala Island Resortot választottuk ki, már csak azért is mert ennek a szigetnek a pikantériáját az adja, hogy magántulajdonban van az egész, és a tulaj nem más, mint Dietrick “Red Bull” Mateschiz.

Meleg szívvel ajánlható azoknak, akik valóban el akarnak vonulni a világ zajától, mert a szigeten összesen 25 villa található, és még a szomszédok is meg vannak válogatva, mert csak jóváhagyással, engedéllyel lehet itt nyaralni.

Aki viszont megkapja, az egy varázslatos szigeten nyaralhat, és ami nekünk nagyon tetszett, hogy ha nem akarunk lesétálni a tengerparta, akkor akár le is lovagolhatunk. Ez az igazi biotranszfer.

Talán kissé meglepő, hogy hány olyan hotelt sorolhattunk volna fel, ahol egy éjszaka ára a magyar éves átlagkerset két-háromszorosa, de amint látjuk, akár nyolc-tíz évnyi fizetésünket is félre kell tennünk, hogy egy zúzós éjszakát eltölthessünk a legdrágábbakban.

Kövess bennünket a travel4more.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/travel4more/ oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://travel4more.blog.hu/api/trackback/id/tr3512682535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása