Travel4more

Sose volt még olyan egyszerű repülni, mint most!

2017. június 17. - szicksandor

Természetesen a címben megjelölt mondat, nem a sárkányrepülésre utal, hanem a csökkenő repülőjegy árakra, illetve a célállomások  számának a növekedésére. És akik szeretnek utazni, azok számára fontosak a repüléssel kapcsolatos változások.

Bátran ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt években a repülőjegy árak látványos csökkenése tapasztalható, és lassan ott tart a helyzet, hogy egy négytagú család olcsóbban jut ki egy európai nagyvárosba repülővel, mintha bepakolnának a kocsijukba és leautóznának a horváth tengerpartra.

Ennek ékes bizonyítéka a Ryanair oldala, ahol már nem csak desztinációkra lehet szűrni, hanem jegyárakra is. Ebben  a pillanatban is 22 uticél közül lehet választani, ahol tízezer forintnál olcsóbb jegyárat biztosítanak. És ha figyelembe vesszük azt is, hogy összesen 31 célállomás van, akkor ez több, mint jó ajánlat.

Ezeket az árakat európai utazás során lehetett kihasználni…, eddig.

Ugyanis 2017 elején a világ harmadik legnagyobb fapados légitársasága, a Norwegian bejelentette, hogy skóciai és írorszsági indulással New Yorkba megközelítőleg húszezer forintos jegyárakakkal lehet kalkulálni, ami több, mint jó ajánlat.

Ki kell várni, hogy mindez a nyár során megvalósuljon, de ez légitársaság már 65 fontért, kb 24 000 forintért indít, London-Boston járatot. És szintén előremutató, hogy van még olyan légitársaság, aki hasonló terveket fontolgat a buksijában! Tehát bármi megtörténhet.

fapad3.jpg

A másik, ami előre mozdíthatja a könnyebb repülés lehetőségét, az a célállomások egyre növekvő száma. A két nagy fapados légitársaság évek óta növeli a célállomásokat, ami a két cég esetében kb 100 célpontot takar. Meg kell említeni azt is, hogy inkább a Wizz jóvoltából, de már Európán kívülre is indít járatokat (Dubai), illetve teljesen új területeket is bevon a kínálatba.

2017 április 5-től öt, új nyugat-balkáni főváros került bele a kínálatba, mely eddig igencsak hiánycikk volt.

Tehát most már nincs más hátra, csak ki kell választani egy jó kis utat, és irány a reptér!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travel4more.blog.hu/api/trackback/id/tr2612499155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamaritánus 2017.06.18. 13:20:52

Es hogy jon ide adamik?
süti beállítások módosítása