Travel4more

3+1 ok, amiért érdemes hajóútra menni.

2017. május 18. - szicksandor

great-stirrup-cay-msc-divina-2.jpg

Amióta világ a világ, az embereket minidg is vonzotta a hajózás. Néhány évszázaddal ezelőtt ideális eszköz volt az utazásra, a kalandra, a felfedezésre. A jelenkor egyik nagy vívmánya a repülőgép, ami a hajón való utazást A-ból B-be kiszorította, de a világok felfedezése, a kalandok keresése még mindig megmaradt a hajósoknak.

És ennek egyik legkényelmesebb és minőségi módja az óceánjáró hajók körútjai. Nagyon sok komoly hajózási társaság található, akik a Föld szinte összes pontjára indítanak utakat. Már ahol van víz!  Egyre többen választják a nyaralásnak ezt a formáját, amit könnyű megérteni, ha egy kicsit jobban körbejárjuk a témát.


1. Ár: 

Sokan már a “luxushajóút” elnevezés hallatán is sikoltozva rohannak tovább, hogy nekik erre nincs pénzük, ők ezt nem engedhetik meg maguknak. De mennyi is az annyi?  Az említett hajóutaknak az egyik nagy előnye pont az ára, hiszen a luxus csak a körülményekben fedezhető fel, az árban nem. Sokan látják a varázslatos képeket a hajóról, hallják, hogy tizenhat emeletes, 10 étterem, színház, és mindez a hajón, és ez azt a pavlovi reflexet eredményezi bennük, hogy ez drága. De nem az! Na jó, nem jön ki annyiból, mint a zamárdi úttörőtáborban egy hét, de összehasonlítva a többi egyhetes nyaralással, nem találunk nagy eltéréseket. Tehát tessék csak nyugodtan nézegetni!


2. Szolgáltatás, programok:

Itt térhetünk rá a luxus kifejezés elemzésére. Mert ezeken a hajókon minden a luxusról szól. Eleve az, hogy 12-14 emeleten keresztül bolyonghatunk, már sejtet valamit. Később, amikor részletesebben belemélyedünk a szolgáltatásokba, akkor döbbenünk meg. Olyanokra mint medence, jakuzzi, csúszda nem is vesztegetem az időt, mert ezek alapszolgáltatások. De amennyiben valaki úgy érzi, hogy pont a hajóút alatt esett össze a kinézete, akkor természetesen mehet fodrászhoz, kozmetikushoz, masszázsra. Ezeken kívül színház, kaszinó, diszkó, könyvtár és megszámlálhatatlan üzlet. Na, ez a luxus! 

 

mariner-of-the-seas2.jpg


3. Városok, kirándulások: 

Akik szeretnek egy helyen letáborozni, és nem sokat kirándulni, azoknak lehet, hogy nem ajánlanám a hajóutakat. De aki egy nyaralás alatt szeret több városba, országba eljutni, azok imádni fogják. Ugyanis ezeknek az utaknak a fő jellemzője, hogy 4-5 helyen kikötnek, és ott tudunk kirándulni, várost nézni, csodálkozni, így sok szép helyet láthatunk egy nyaralás alatt! És ezt szinte az összes földrészen meg tudjuk valósítani. Irány Alaszka!

 

17902131_10155244050035956_1405739225_o.jpg


+1 Ideális családok számára:
 

Az utóbbi években a hajótársaságok felismeték, hogy a családok számára kiváló megoldás lehet egy ilyen nyaralás, mivel itt egy helyen ki tudják szolgálni az egész családot! A gyerekek részére vonzó kedvezményeket, sőt sokszor ingyenes részvételt biztosítanak. A programokat korcsoportok szerint állítják össze, ahol már két éves kortól remek programokon lehet részt venni. A gyerekek karszalagján rajta van a kabin szám is, hogy este mindneki a saját kabinban hajtsa álomra a fejét.

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

1. rész. Hajóutak elérhető áron

2. rész Ezt a luxust én is átélhetem?

3. rész: Tényleg ennyi csodálatos helyre el tudunk hajózni!?

Az óceánjáró hajóutak királya, a világkörüli hajóút

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travel4more.blog.hu/api/trackback/id/tr6312499127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na4 2017.05.18. 14:44:33

Kösz az összefoglalót, nagyon jó. Már régi tervem, hamarosan meg is fog valósulni.
süti beállítások módosítása