Travel4more

5 applikáció, ami nélkülözhetetlen utazáskor!

2017. május 30. - szicksandor

257_1.jpg

Utazásaink során sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor egy jó applikáció életet menthet. Melyek azok az applikációk, amik hasznosak lehetnek egy utazás során és valóban jó szolgálatot tudnak tenni? Nem egyszerű ezeket kiválasztani, mivel a mai app-fejlesztő dömping nem könnyíti meg a helyzetünket. Egy-egy célra akár 10-20 applikációt is találunk.

Azonban itt van 5 olyan applikáció, amik közkedveltek, le is teszteltük őket, így nyugodt szívvel ajánljuk!

1. Maps.me 

Térkép az kell! Anélkül a fürdőből a hálóig sem találunk el. És nincs gond, mert itt a telefonom, amivel mindig navigálni tudok. Vagy mégsem?

Mi van akkor ha nincs net, vagy akadozik, vagy elfogyott? Na ekkor lesz jó barátunk a maps.me!

Ugyanis a maps.me offline módban is működik. Sőt, az offline térképek királya! Még utazás előtt, idehaza, az otthoni wifi biztonságából letöltjük annak az országnak a térképét, ahova indulunk, és már ki is lőttünk egy problémát. Tapasztalataim alapján megbízhatóan működik és jól navigál. Mindenkinek ajánlom!


2.Tripomatic


Ennek az appnak a birtokában biztos, hogy mindent látni fogunk, ugyanis a fő feladata, hogy felhívja a figyelmünket a látnivalókra.

Jelez, ha épp egy nevezetesség közelében járunk, és megmutatja, hogy mit mikor érdemes meglátogatni. Biztos, hogy nem hagyunk ki semmit, segít megtervezni a túránkat, és még azt is megmondja előre, hogy hol mennyi időt fogunk eltölteni. 

Ráadásul az összeállított programtervet ki is tudjuk nyomtatni, így a technika ellenes “oldschool” utazók is kedvelni fogják.

dtapp.jpg


3.The weather channel

Ami szinte minden utazónál a legfontosabb kérdés, hogy milyen idő lesz, amikor odaérkezünk. Sokszor úgy érzem, hogy nem fontos hova megyünk, mit nézünk meg, csak az a lényeg, hogy milyen időjárás lesz.

Ebben nyújt nagy segítséget a The weather channel nevű applikáció. Mindent tud amit kell, vagy még többet is. Valós hőmérséklet, hőérzet, napkelte, napnyugta, UV index, figyelmeztet a szélsőséges időjárási viszonyokra és még influenzajárvány figyelő is van benne!

 

4. Wi-fi finder

Minden applikáció alapja, hogy legyen internet elérhetőségünk. Vannak olyan országok, ahol a hazai szolgáltatók nem állnak a helyzet magaslatán (annyira nem, hogy ez talán egy másik cikket is megérdemelne), vagy nincs vétel, esetleg elfogyott a netünk.

Na, ezekben a helyzetekben lehet hatalmas segítség a wi-fi finder nevű program.

Telepítés után engedélyezzük a helyzetünket, és néhány pillanat múlva meg is kapjuk a hozzánk legközelebb eső wi-fi hotspotokat, amelyeket akár ki is listázhatunk. Ha kijelöljük valamelyiket, akkor pedig még oda is navigál minket.

app_ck.jpg

 

5. Tripadvisor

Nagyon hasznos! Könnyen megtalálhatjuk vele a legolcsóbb repülőjegyet, hotelt, jó éttermeket, szuper programokat.

Éttermeknél tudunk szűrni az ételek fajtájára, az étterem árfekvésére és osztályozására. Több, mint 300 város térképét tudjuk letölteni, és a “Most a közelemben” funkció pedig mindent felderít a közelünkben.

Több millió felhasználó visszajelzését olvashatjuk, mely már statisztikai alapon sem verhet át minket. Rengeteg dolgot lehetne még felsorolni erről a kiváló appról, de egyetlen egy a legfontosabb. Legyen rajta a telefonodon!

A bejegyzés trackback címe:

https://travel4more.blog.hu/api/trackback/id/tr6612499137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.30. 15:12:28

A maps.me tényleg király, én is azt használtam eddig, egyetlen (de elég nagy) hátránya, hogy nem ismeri a tömegközlekedési útvonalakat, így azokkal tervezni sem tud. Ez pl elvileg tud: HERE WeGo, de még nem próbáltam.

Burpi Turpi 2017.05.30. 15:27:13

"The whether chanel"
Szerintem gondoljuk át újra.

szicksandor 2017.05.30. 15:32:34

@onlajnok:
Igen ez így igaz, viszont a maps.me annyi országban kisegített már a gyalogos közlekedésben, hogy számomra ő tényleg csúcs! :-)

szicksandor 2017.05.30. 15:33:22

@Burpi Turpi:
A betű elütésre vagy az applikációra gondolsz?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.30. 15:35:49

@szicksandor: persze, szó se róla, nagyon jó, ha gyalog vagy autóval vagy. De ha tömegközlekednél, akkor egy offline google maps már hasznosabb, és mivel az is tud gyalog tervezni....mondjuk annak meg hátránya, hogy jóval nagyobb adatpakkot tölt le, ráadásul elég hülyén jelölhető ki a terület, sőt nem is minden országban elérhető offline :D.

szicksandor 2017.05.30. 15:46:49

@onlajnok: Igen, az még nagy előnye, hogy nem több giga hely kell egy-egy térkép letöltéséhez. Az éltalad említett HereWeGo-t nem ismerem, az lesz a következő, amit kipróbálok. :-) Köszi.

midnight coder 2017.05.31. 07:18:27

@szicksandor: A gugli maps is vektorosan tárolja az offline térképet, így nem kell hozzá több giga hely. Amúgy aki telefont vesz 16G-nál kisebb háttértárral az járjon papírtérképpel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.05.31. 11:12:50

Régebben a Tripadvisor-beli vélemények alapján választottam éttermet külföldön - szinte mindig csalódás volt. Meg is írtam utána, de nem egyszer az enyém volt az egyetlen negatív vélemény.

konrada 2017.05.31. 13:10:52

@onlajnok:
Google.maps offline-t inkább hagyjuk...
Velencébe készültem, így letöltöttem offline. ...aztán nézegettem is - persze volt még net, de akkor ennek nem tűnt ki a jelentősége, és őrültem, hogy ez így meg lesz oldva.
...s jött a koppanás, mert az offline-ban csak a fő utak jelentek meg, így a Gran Canale-t még tudtam rajta azonosítani, de hogy hogyan lehet eljutni a San Marco-tól a Rialto-ig (persze úgy, hogy nem a szamárvezető táblákat nézem, hanem közben csámborgok kisutcákba;) már nem jött össze, szégyenszemre papirtérképet kellett vennem. (Athénben IGO-val nyugodtan sétáltam, de elhittem, hogy a guglimaps is jó offline-ban ennyi évvel később, de tévedtem.)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.31. 13:15:46

@konrada: Igazából az a fentebb említettekhez képest annyira nem jó. Tegnap kipróbáltam az általam említett másik offline térképet. Tényleg tud tömegközlekedéssel is tervezni. Jónak tűnik, viszont nincs benne minden ország, pl Japán sem, amin meglepődtem és nem lehet egy országot részletekben letölteni, csak egyben, ami elég felesleges erőforrás zabálás (Belgium pl 400+ mega). Azt a maps.me előnyére lehet írni, hogy több ország van benne és azok részleteiben is letölthetőek.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.31. 13:19:17

@midnight coder: több giga nem lesz valóban, viszont az, hogy a letölthető terület egy négyzetre korlátozódik, kicsit vicces. Egy egész országot már nem is tudsz vele letölteni (legalábbis Magyarországot pl nem lehet). Az meg hogy ki mekkora háttértárú telefont vesz, ne legyen már érv...
süti beállítások módosítása